Aihe

Striimaus, Uutinen

Julkaistu

28.02.2023

Kirjoittaja

Mikko Leino

Lukuaika

4 min

Asiasanat

Epiphan Video, yritysviestintä, uutistuotanto, transition, siirtymä, Pearl-perhe, Epiphan Connect, ristikuva, NDI HX, hybridi-tuotannot.

Epiphan Video haastaa perinteiset tuotantotavat

Epiphan Video on tuonut paljon mullistavia ratkaisuja yritysviestintään unohtamatta kuitenkaan broadcast-laatua.

Uusia ratkaisuja esiteltiin laajasti ISE-messuilla Barcelonassa helmikuussa 2023. Uudet ominaisuudet täydensivät ja päivittävät jo olemassa olevaa infraa.

Mielenkiintoisin ratkaisu oli epäilemättä Epiphan Connect, joka mahdollistaa Teams-yhteyksien lisäämisen osaksi striimituotantoa paljon entistä helpommin. Pilvipohjainen ratkaisu mahdollistaa sen, että Teams-yhteydet voidaan kaapata omina SRT-striimeinä ja uudelleenohjata eteenpäin tuotantolaitteelle kuten Pearl 2. Tämä vähentää merkittävästi useiden tietokoneiden ja videokorttien määrää tuotannossa.

Epiphan on aloittanut integraation isoimmasta tekijästä, eli Microsoft Teamsista, mutta jäämme odottamaan miten Zoom ja muut videokonferenssialustat tulevat mahdollisesti myöhemmin integraation piiriin.

Päivityksiä ja uusia ominaisuuksia

Messuilla mainittiin myös muutama kauan odotettu päivitys. Pearl mini tulee tukemaan NDI HX -formaattia. Pearl 2 on edelleen vaihtoehto, mikäli kaipaa täysilaatuista NDI:tä.

Korona-ajan jälkeen hybridi-tuotannot näyttävät olevan pysyvä malli yritysten viestinnässä.

Pidempään puhuttu päivitys siirtymistä (transition) kuvavaihtojen kesken tulee myös tapahtumaan lähitulevaisuudessa. Tähän asti siirtymä layouttien välillä on ollut suora kuvavaihto (cut). Jatkossa myös ristikuva (dissolve) on mahdollinen. Pearl-tuoteperhe tulee siis entistä lähemmäksi täysveristä tuotantolaitetta, kun liitettävien rajapintojen määrä kasvaa ja videomikserien ominaisuuksia päivitetään.

Epiphan Video on siis tuonut paljon uusia ja mullistavia ratkaisuja yritysviestintään unohtamatta kuitenkaan broadcast-laatua. Korona-ajan jälkeen hybridi-tuotannot näyttävät olevan pysyvä malli yritysten viestinnässä ja Epiphan Videolla on siihen tarvittavat ratkaisut.

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Pearl Nano

1814 €(alv 0%)

Pearl-2

8023 €(alv 0%)

Lisää kirjoittajasta

Mikko Leino

System Specialist

Vastaan perinteisistä videotuotantolaitteista ja -välineistä. Vastuullani on myös striimaus- ja web-tuotantoratkaisut.

Osaamisalueet

Kuvaus, audio, ohjelmatuontanto, striimaus

+358201557732