Kategoria

Kuvaus

Julkaistu

25.05.2022

Kirjoittaja

Kukka Harvilahti

Lukuaika

3 min

Asiasanat

Canon, EOS C200, kuvaus, kamera, valoteos, Janne Tanskanen.

Itsenäisyyspäivän valotaideteokset kuvattuna Canon C200 -kameralla

Janne Tanskanen ikuisti itsenäisyyspäivän valotaideteokset Canonin EOS C200 -kameralla. Tällä YLE:lle kuvatulla videolla Saana-tunturi, Olavinlinna, Näsinneula, Kuusisaari ja Turun Linna hehkuvat Kari Kolan luomassa sinivalkoisessa valossa. Ilmakuvat kuvasi Sami Vuomajoki ja Jussi Korkeela.

KATSO VIDEO

Tanskanen kertoo kameran käyttökokemuksista itsenäisyyspäivän jälkeen:

– C200 on nopea ja helppo käyttää. Tällaisissa kuvauksissa ajan ja voimien säästäminen on tosi tärkeää ja kameran modulaarisuuden takia rigaaminen esim. jalustalta käsivaralle tai gimbaaliin on helppoa. Akun kestoa ei tarvitse miettiä. Selvisin jokaisen yön kuvauksen vain kahdella akulla. Kuvatuissa teoksissa oli todella paljon dynamiikkaa ja sen lisäksi kameran värientoisto on tärkeässä osassa.

Canonin C200-kamera sopii mainiosti muun muassa Indie-kuvaajille, uutistuotantoon, yritysvideokuvauksiin, oppilaitoksiin ja dokumenttituotantoihin. EOS C200 kuvaa ja tallentaa UHD/50P-kuvaa MP4-muodossa helposti sisäisille SD-korteille ja Cinema RAW Light -muodossa vaikuttavalla 4K-tarkkuudella sisäiselle CFast 2.0™ ‑kortille.